Kémfotón a Suzuki következő dobása az IV4

A Suzuki ugyan nem áll a legjobban Európában, ami az eladásokat illeti, de láthatóan komoly erőfeszítéseket tesznek a kínálat megújítása és vonzóbbá tétele érdekében. Az első nagy lépés ebben az irányban az SX4 S-Cross volt, most pedig újabb típust tesztelnek, amely a hírek szerint akár már az idén bemutatkozhat.

6105744_f382fcdf3f2234d6f6db4d3c8b3d6fc5_wm

A típust egyesek egyenesen a Grand Vitara utódjának nevezik, mások szerint inkább kiegészítője lesz a korosodó munkaterepjáró-családnak. A lényeg, hogy a nemrég divatba jött 4 és 4,5 méter közti hosszúságú hobbiterepjárók közé tartozik majd, akár a Nissan Juke, a Peugeot 2008-as vagy a Renault Captur. Korábban iV-4 néven már megmutattak egy prototípust, a legújabb kémfotókon azonban már a szériaváltozat látható, igaz, az erőteljes álcázás miatt már elsősorban az autó arányai figyelhetők meg, a részleteket egyelőre fekete álcázófólia takarja.

Annyi így is egyértelmű, hogy az újdonság méretét tekintve az S-Cross és a Swift közé passzol majd, nagyjából oda, ahonnan a régi SX4 lassan kikopik, ám annál valószínűleg több hasznos belső teret nyújt majd. Úgy tudjuk, bár nem lesz valódi terepjáró, készül összkerék-hajtású változata is, a motorválasztéka pedig az S-Crossból már ismert 1,6 literes négyhengereseket is tartalmazza majd. Nem kizárt persze, hogy a kisebb modell kisebb motorokkal is elérhető lesz.
Az eddig ismert információk alapján valószínű, hogy a premiert még idén megtartják, méghozzá valamikor az év végén, a gyártás pedig a következő év elején indulhat, az európai forgalmazással együtt.
6105750_baef0699932d1c1526c4c04987081f72_wm

Forrás: totalcar.hu